Топ-10 українських мультфільмів: вчимося на своєму

  • Довгі роки та навіть десятиріччя Україна мало уваги звертала на необхідності змалечку виховувати патріотичне виховання у наших дітей. Інформаційна політика ще й досі пасе задніх. А любов до України потрібно вживлювати у підсвідомість на рівні молока матері.

    Ще зовсім недалекі часи, коли мультфільмів українського виробництва було зовсім мало і знайти один із них вважалося дивом.

    Проте тепер у майбутнього покоління є гарна нагода дивитися саме український продукт і водночас пізнавати історію власного народу.

    До уваги усіх охочих 10 найцікавіших мультфільмів українського виробництва, що принесуть дитині відчуття щастя та захоплення красою своєї країни.

    Козаки. Навколо світу

    Це один із найбільш легендарних і, мабуть, найперших мультфільмів, що створили українці.

    Історія розповідає про подорожі трьох запорізьких козаків Ока, Грая і Тура. Українські герої відвідають Австралію, Індію та Америку, паралельно потрапляючи у різноманітні пригоди.

    Мавка. Лісова пісня

    Українцям відома історія кохання Мавки та Лукаша, яку створила Леся Українка.

    Однак побачити її на великому екрані з’явиться можливість лише наприкінці цього року. Точно варто дочекатись виходу мультфільму та поринути у світ міфічних істот, чаруючих безмежних українських лісів і неповторного почуття кохання.

    Дивосвіт

    Багатьом подумки хочеться потрапити в якусь відому картину. А якщо це буде творіння самобутньої Марії Примаченко?

    Творці мультсеріалу теж замислились над такою можливістю та втілили мрії у життя. Дивосвіт чарує не лише красою зображення, але й несе важливі сенси для дітей.

    Микита Кожум’яка

    Творці мультфільму поєднали богатирів і драконів і зібрали їх в одній історії. Дракон у стрічці виступає у ролі головного зла.

    Батько маленького Микити Кожум’яки Кирило колись давно поборов міфічну істоту, але виявилось, що не до кінця, і тепер на світ очікує нова загроза. Чи впорається тепер його син, відповідь буде після перегляду анімації.

    Клара і чарівний дракон

    Українські аніматори вирішили розгорнути сюжет навколо чарівного дракона та дівчини Клари, яка разом із друзями намагається врятувати його та повернути додому.

    Буба

    Netflix підтримує українське виробництво та розповсюджує продукт творців з України. Мультфільм став окрасою стрімінгової платформи, розповідаючи історію маленького Буби та його світу. Як і всі маленькі діти, головний герой намагається все дослідити та знайти захопливі пригоди.

    Жив собі чорний кіт

    Люди звикли до певних прикмет, але рідко замислюються, як вони впливають на інших. Як живеться чорному коту, від якого всі тікають — творці мультфільму порушують саме це питання. Головний герой — юний чорний кіт, якому доводиться пройти безліч випробувань і поділитися з глядачами власними надіями та сподіваннями.

    Таємний посол

    Анімаційна стрічка переносить глядача на Запорізьку Січ часів Івана Сірка. Головний герой — мужній козак-розвідник, якому доведеться зупинити загарбників.

    Ескімоска

    Перший український мультсеріал, що створений у технології 3D, і розповідає історію дівчинки Ескімоски, яка живе у казковій Арктиці.

    Щосерії головна героїня з друзями знаходить новий предмет у воді та намагається дослідити його, що допомагає маленьким глядачам пізнати навколишній світ краще.

    Пригоди Котигорошка та його друзів

    В основу сюжету мультфільму покладені українські народні казки та міфи, що допоможе дітям пізнати культуру власного народу.

    Дітям буде цікаво навчатися в ігровій формі, а дорослим — згадати давно забуті історії та поринути у ностальгію.

    Матеріали взято на сайті Науково – методичного центру департаменту освіти Житомирської міської ради https://nmc.zt.ua/?p=7233

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *