Матеріально-технічне забезпечення ліцею № 10 м. Житомира

   Ліцей № 10 м. Житомира розміщений в будівлі 1958 року побудови, загальною площею 2068,70 м2, приміщення закладу типове, проектна потужність установи – 400 учнів.

   Заклад розташований за адресою: м. Житомир, Київське шосе, 37. Ліцей знаходиться у комунальній власності. Стан будівель – задовільний, освітлення відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Навчання відбувається в дві зміни. Середня наповнюваність класів в ліцеї складає 32 учні.

     Заклад здійснює свою діяльність відповідно до Статуту, затвердженого наказом управління освіти Житомирської міської ради від 01.11.2022 року № 524.

    Територія закладу становить 2,28 га. Земельна ділянка, надана в користування закладу, використовується за призначенням, огороджена, утримується в належному санітарно-гігієнічному стані.

   Для реалізації освітнього процесу в ліцеї наявні 17 навчальних приміщень, 1 спортивна зала, актова зала, їдальня на 96 місць, 1 майстерня з трудового навчання . На території ліцею є футбольне поле, а також два реалізованих проекти Бюджету участі – міні футбольне поле зі штучним покриттям “Футбол на Мар’янівці” та спортивно – ігровий майданчик “Відпочинок на Мар’янівці”. Школа має нове прибудоване приміщення, в якому знаходиться спортивна зала, медіатека, кабінет інформатики, невелика тренажерна зала, ізолятор, медичний кабінет, бухгалтерія, кабінет завгоспа, дві роздягальні, санвузли та душові кімнати (оснащені бойлерами).

    Із 17 навчальних приміщень 7 використовується для навчання учнів початкової школи, 10 – для навчання учнів 5-11 класів. У закладі наявні:

  • 1 кабінет української мови та літератури;
  • 1 польської мови
  • 1 кабінет образотворчого мистецтва;
  • 1 кабінет англійської мови;
  • 1 кабінет історії;
  • 1 кабінет біології;
  • 1 кабінет фізики;
  • 1 кабінет хімії;
  • 2 кабінети інформатики.

     Навчальний заклад також має  учительську для педагогічних працівників, кабінет психолога та соціального педагога,  медичний пункт, кабінет директора, кабінет секретаря, 2 кабінети заступників директора,  гардероб.

   Кожен навчальний кабінет укомплектований партами та стільцями для кожного учня; столами і стільцями для обладнання  робочого місця вчителя; шафами і класними дошками, інтерактивними комплексами та проекторними екранами.

    У закладі працює два кабінети інформатики, де встановлені навчальні комп’ютерні комплекси  з необхідним програмним забезпеченням. Всі комп’ютери підключені до мережі Internet. Вчителі забезпечені ноутбуками, кожен має доступ до мережі Інтернет через Wi-Fi технології. 

   Стан забезпечення сучасною комп’ютерною технікою відображено в таблиці:

1Усього ПК у закладі43 + 21 (Розумники)
Із них:
Робочі місця учнів в кабінеті інформатики20
Робоче місце учителя інформатики2
Робочі місця адміністрації3
Робочі місця учителів – предметників, психолога, педагога-організатора6
2Принтери6
3Сканери та БФП (принтер+сканер+ксерокс)13
4Інтерактивні комплекси (інтерактивна дошка, проектор)6
5ПК, що підключені до мережі Інтернет32
6Кількість учнів на один ПК в кабінетах інформатики2
7Кількість учнів на один ПК в закладі32
8Проектори8

   Доступ закладу до мережі Інтернет надається провайдером ТОВ «ФРІНЕТ» зі швидкістю 100 Мбіт/с.

   Завдяки підключенню до мережі Інтернет заклад здійснює електронний документообіг з Департаментом освіти Житомирської міської ради та іншими загальноосвітніми закладами.

   Електронна адреса закладу: ztschool10@gmail.com

   Сайт закладу: http://newztschool10.zzz.com.ua

Сторінка школи на FACEBOOK 

   Основними напрямками діяльності ліцею № 10 м. Житомира в процесі інформатизації є: інформаційно-технічне забезпечення ліцею; підвищення компетентності вчителів і учнів в області сучасних інформаційних технологій; інформатизація освітнього процесу; моніторинг якості освіти; розвиток віртуальної бібліотеки; розширення локальної мережі ліцею, участь в інтернет – проектах; електронний документообіг; використання інформаційних технологій в освітній статистичній звітності.

   Усі навчальні кабінети, де проводяться уроки, відповідають Положенню про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів, яке затверджене наказом МОН України за № 601 від 20.07.2004 р., Державним санітарним правилам і нормам влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, які погоджені листом МОН України від 05.06.2001 р. за № 1/12-1459 та затверджені Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 р. за № 63, в них створені необхідні умови для занять.

 

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *